fredag 5 oktober 2018

Vecka 41

Hej,

Veckan som har gått har bjudit på både bra och mindre bra saker. Vi lämnar de dåliga och tar med oss de bra sakerna till nästa vecka.
Vi har sköljt med fluor denna vecka och pratat mycket kring tandhygien och vilken tandkräm man ska använda.

Matsalen: Vi har många gånger diskuterat kring matsalen och maten. Det är viktigt att det är lugnt i matsalen då det är många elever där samtidigt och vi behöver alla tänka på vår egen röstnivå. Vi behöver också tänka på att alla måste ta mat i tallriken. Detta för att i första hand smaka på maten och kanske man tycker den är god och i andra hand för att vi har mindre barn i skolan som måste se att vi faktiskt äter maten.

Idrott: Många elever glömmer antingen idrottskläder eller handduk till idrotten. Det är viktigt att eleverna har både idrottskläder och handduk att torka sig efter duschning.

Nästa vecka:

* Specialpedagogen Jeanette kommer nästa vecka att utföra ett svensktest med alla elever i klassen. Detta kommer att göras i olika grupper och dagar.

* På torsdag ska vi åka till Önnestad och besöka en bondgård som naturbruksgymnasiet har. Där kommer att lära oss lite mer om djuren och naturen. Tänk på rätt kläder efter väder. Alltså om det regnar, ta med regnkläder, om det är kallt klä på er varmt.

Läxor:
Engelska: glosor till fredag 12/10

NO: tre filmer som ligger på classroom. Titta på filmerna och diskutera hemma.

SO: Eleverna kommer att få en SO-läxa till på torsdag.

Svenska: LÄS!! 15 minuter om dagen

Häslningar
Vasse, Karin, Elfidan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar